slider

Recent

Popular Posts

Pages

Navigation

Hayrete Dusuren Seyehat Araclari


Alışılmışın dışında birbirinden ilginç seyahat araçları..
Bu taşıtlar çok ilginizi çekecek

1.Vizcaya Köprüsü 2.Tuk-Tuk 3.Ice Angel 4.Asma Tren 5.Bambu Treni 6.Yüzen Otobüs Hippo 7.Snowmobil 8.Polar Rover 9.Hydrofoil 10.Coco Taksi 11.Cyclo 12.Habal Habal


Yürüyen bir köprü mü? Evet İspanya'nın Bask Bölgesi'nin başkenti Bilbao'da yer alan bu köprü, dünyanın ilk nakliye köprüsü. İnsanları ve otomobilleri taşıyan köprü 1893'te yapılmış ve 2006'da UNESCO'nun Dünya Mirasları Listesi'nde yerini almış.


Parlak renkleri ve 3 tekerlekli şirin görüntüsüyle tuk-tuk Tayland'ın sembollerinden biri haline geldi. Kendisi havadar ve ufak tefek yapısı sayesinde trafikte hızlı olması açısından sıklıkla tercih edilen bir ulaşım aracı..

Ice AngelKanada ile ABD arasında yer alan Superior Gölü'nün suları kılın buz tuttuğunda mevsimlik kurtarıcı olarak Ice Angel sahneye çıkıyor. Buz tutan gölün üzerinde rahatlıkla ilerleyebilen araç, günlük hayatın bir parçası olarak temel ulaşım ihtiyacını karşılıyor.


Almanya, Wuppertal'da şehir içi ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla yapılan asma tren, dünyanın ilk asma demiryolu olma özelliğini taşıyor. Kanal üzerinde 10 km'lik bir hat olan ve şehrin semnolü haline gelen tren hattı, 200'e yakın insanı taşıyabiliyor.


Bambu bir platformdan olulan ve elektrikli bir motorla haraket eden bambu treni, Kamboçya'da seyahat etmenin en uygun yolu! Saatte 40 km hız yapan araçta seyahat etmek biraz sarsıntılı olsa da doğayla iç içe bir yolculuk için denemeye değer.


Okul otobüsü ile kamyon arası bir görüntüye sahip olan hippolar Kanada'da kullanılıyor. Hem karada hem suda ulaşım sağlayan, 40 yolcu kapasiteli bu araç, daha çok turistik amaçlı turlar için yola çıkıyor.


Kuzey Kutbu rüzgarlarını hissedeceğiniz Laponya'da, eşsiz bir doğa ve büyüleyici manzaralar arasında snowmobil'lerle veya kızaklarla dolaşırken lapa lapa yağan karın tadını da doya doya çıkarmaya ne dersiniz?


Yolcuların emniyeti ve konforu gözetilerek tasarlanmış bu araç, yaban hayatını sorunsuzca keşfedebilmek için ideal. ÖZellikle kutup ayısı gözlemleri için turistik olarak kullanılan bu otobüs, tam gezgin doğaseverlere göre.


Birbirinden güzel Yunan Adaları arasında hızlı bir yolculuksa istedeğiniz, hydrofoil kesinlikle en doğru tercih. Kayaklı gemi, kızaklar üzerinde giden deniz otobüsü gibi benzetmelerle anılan bu araçta seyahat etmek biraz sıplamalı olabilir.


Oyulmuş bir Hindistan cevizini andıran coco taksiler, Küba'nın Havana ve Varadero şehirlerinde yaygın olarak kullanılıyor. Sarı taksiler turistleri taşırken, siyah taksiler de yerel halk tarafından kullanılıyor.


Vietnam'a gelen turistler için oldukça popüler bir ulaşım aracı. Üç tekerlekli bu bisikletin ön tarafında oturarak gezinmek, şehri görmenin en keyifli yollarından biri.


Bir motosiklete kaç kişi binebilir? Eğer bu Filipinler'de görebilececeğiniz ve Habal Habal diye adlandırılan modifiye edilmiş bir motosikletse rahatlıkla ailece yola çıkabilirsiniz. Burada çiftçiler de ürünlerini pazarlara taşımak için Habal Habal kullanıyor.

 KAYNAK: www.milliyet.com
 YORUMLARIIZI BEKLİYORUM
PAYLAŞ
Banner

YORUMLARINIZI YAZINIZ:

0 comments: