slider

Recent

Popular Posts

Pages

Navigation

Tuhaf ama gerçek Bebekler Adası (The Island of the Dolls)


Pediofobi (oyuncak bebek fobisi) olmasanız bile, Meksika’ da bulunan ağaçlardan sarkan yüzlerce oyuncak bebek ile bu ada yeterince tüyler ürpertici! Hala korkmadınız mı? Adanın ürkütücü geçmişine baktığımızda korkacaksınız! Bu ada bir zamanlar Don Julián Santana adında yerel bir çiftçiye ait imiş. Don Julián Santana 1950 yılında, yerel kanalda küçük bir kızın boğulmasına tanık olmuş ve onu kurtarmayı başaramamıştır.

 Daha sonra, o kıza ait olduğuna karar verdiği kanaldaki suda yüzen bir oyuncak bebek bulundu. Çiftçi oyuncak bebeği sudan aldı ve genç kızın ruhuna duyduğu saygıyı göstermek için onu bir ağaca astı. Ancak bu çiftçi genç kızın hayaletinin artık buraya musallat olduğuna inanmaya başladı. Bu nedenle korkan çiftçi daha fazla oyuncak bebeği ağaçlara asarak bu hayaletten kurtulmaya çalışmaktaydı.

Gelecek 50 yıl boyunca, Santana bu uygulamaya devam etti ve 1.500 ‘den fazla oyuncak bebek topladı. 2001 yılında bir kalp krizi nedeniyle öldü. Şu anda kuzeni Anastasio adada yaşamaya başlamıştır ve adayı bir turist merkezi haline getirmiştir.
Anastasio da o küçük kızın ruhunun hala bu adada bulunduğunu ve bu nedenle asılı bebekleri kaldırmadığını söylemektedir. Hatta geceleri bu bebeklerin hayata döndüklerini ve birbirlerine fısıldadıklarını iddia ediyor. Bir turist kandırmacası mı yoksa gerçek bir hayalet öyküsü mü olduğuna siz karar verin!
 FOTO GALLERY

PAYLAŞ
Banner

YORUMLARINIZI YAZINIZ:

0 comments: